ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΟΤ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Η λειτουργία ενός πιστοποιημένου τουριστικού καταλύματος, είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, είτε για ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα, είτε για τουριστική επιπλωμένη κατοικία-έπαυλη, προϋποθέτει την έκδοση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Ειδικά για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια-διαμερίσματα είναι απαραίτητος ο έλεγχος των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που ορίζονται από την ισχύουσα Νομοθεσία.


Ήδη με απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού (Φ.Ε.Κ. 14Β’/12-01-2015), οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (υποχρεωτικά για υφιστάμενα και νέα) και ενοικιαζόμενων δωματίων-διαμερισμάτων (προαιρετικά για υφιστάμενα και υποχρεωτικά για νέα) καλούνται να προχωρήσουν σε διαδικασία έκδοσης Πιστοποιητικού Κατάταξης του καταλύματός τους σε κατηγορίες αστεριών ή κλειδιών αντίστοιχα μέσω του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.). Στόχος της εν λόγω διαδικασίας είναι η πιστοποίηση της κατηγορίας του καταλύματος με γνώμονα τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, ενώ έχει καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2017.

Η Symmetria Σύμβουλοι Μηχανικοί αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της διαδικασίας έκδοσης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του καταλύματός σας από τον ΕΟΤ παρέχοντας παράλληλα ολοκληρωμένες τεχνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες Μηχανικού.

  • Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο μηχανικοί σας ενημερώνουν για τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και προδιαγραφές για την κατάταξη του καταλύματός σας, βάσει της ισχύουσας Νομοθεσίας
  • Συντάσσονται όλα τα απαραίτητα σχέδια και μελέτες
  • Συλλέγονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και εγκρίσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες

Τέλος, μπορεί να σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τεχνικές συμβουλές σχετικά με την κατάταξη του καταλύματός σας, καθώς και να ενημερωθείτε για τη διαδικασία και το κόστος κατάταξης από διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης.